Ivko Industry

Доставка, монтаж и сервиз на логистични елементи

0889 880 870
Вече 25 години заедно!
logo

ПРАХОВО ПОКРИТИЕ ЗА ПРЕТОВАРНИТЕ НИ РАМПИ

powder coating

Горди сме да съобщим, че от началото на 2021 г. всички претоварни рампи на LOADING SYSTEMS ще бъдат прахово боядисани.

Loading Systems, и ние – Ивко Индустри ООД в лицето на ексклузивен техен представител за България, сме първите в предоставянето на такова висококачествено защитно покритие на претоварни рампи. С праховото боядисване ние повишаваме качеството на нашите нивоизравнителни платформи, което ни извежда една крачка пред конкуренцията.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРАХОВОТО ПОКРИТИЕ:

Праховото покритие е съвременна екологична технология за повърхностна обработка на метални изделия. Прахът, използван в този процес, е смес от фино смлени частици смола, пигмент и добавки. Тази смес се пръска електростатично върху повърхността на продукта, който трябва да бъде покрит, и така заредените прахови частици се придържат към електрически заземените повърхности. След нанасяне на праха, продуктите влизат в пещ за втвърдяване, където с добавянето на топлина прахът реагира химически и се слива в гладко покритие с висока плътност на напречната връзка. Резултатът е продукт с еднородно, гъвкаво и трайно висококачествено покритие и атрактивен завършек.

Как успяхме:

  • „Тествахме няколко различни прахообразни материала, за да сравним техните защитни способности и да изберем най-добрия материал за нашето приложение. Това доведе до прахообразно покритие с оптимална комбинация между защита от корозия (тест със солен спрей), QUV устойчивост (на атмосферни влияния), устойчивост на удар и адхезия.

Нивото на защита срещу корозия, което можем да постигнем чрез прилагане на един слой от 80 микрометра, е така наречената защита от категория С3. Чрез нанасяне на втори слой постигаме защита срещу най-тежката категория C5-I, която се равнява на продукт, останал без корозия в продължение на 1000 часа в баня със солена вода.“

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПРАХОВО ПОКРИТИЕ КАТО ПРОЦЕС НА БОЯДИСВАНЕ:

Устойчивост: Праховото покритие осигурява по-траен завършек, в сравнение с  течните бои, като същевременно осигурява и атрактивен завършек. По време на процеса на втвърдяване при висока температура прахът образува химически връзки, водещи до гъвкаво, но трайно покритие. Продуктите с прахово покритие са по-устойчиви на намалено качество на покритието в резултат на удар, влага, химикали, ултравиолетова светлина и екстремни метеорологични условия. На свой ред това намалява риска от надраскване, натрошаване, ожулвания, корозия, избледняване и други проблеми с износването.

Безопасно за околната среда: Технологията на прахово боядисване се счита за безопасна за околната среда. Докато течните покрития съдържат разтворители, които съдържат замърсители, известни като летливи органични съединения (ЛОС), праховото покритие не съдържа разтворители и отделя незначителни количества.

Ефективност: Поради електромагнитната енергия, използвана за нанасяне на праха и филтрирането на отпадъчния прах за повторна употреба, почти няма отпадъци в процеса. Поради краткото време на сушене, веднага може да се нанесе друг слой покритие, без да се пречи на производствения процес. Този втори слой води до C5 качество.

Разнообразие: Праховото покритие има огромен потенциал за персонализиране на завършеността на продукта. Освен възможността да произвеждаме всякакви цветове, ние също можем да избираме от редица първокласни покрития.

Лесна поддръжка: Праховото покритие е изключително издръжливо, така че намалява шансовете за възникване на корозия. Продуктите ще изискват по-малко работа по поддръжката, за да останат в оптимална форма.

Ако желаете допълнителна информация за горното или някой от нашите продукти, моля свържете се с нас!

Новини

монтиране на претоварно оборудване и индустриални секционни врати

|

П.И.Л. ЛОГИСТИКА

В началото на 2021г ИВКО ИНДУСТРИ ООД, в съвместно партньорство с Loading Systems – Нидерландия […]

Вижте повече
Ивко Индустри ООД

|

Ивко Индустри ООД стартира изпълнение на проект

17.08.2021 г. В средата на месец септември 2021 г. „Ивко Индустри“ ООД стартира изпълнението на […]

Вижте повече
powder coating

|

ПРАХОВО ПОКРИТИЕ ЗА ПРЕТОВАРНИТЕ НИ РАМПИ

Горди сме да съобщим, че от началото на 2021 г. всички претоварни рампи на LOADING […]

Вижте повече